Van Gastel Optiek maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

De geschiedenis van: van Gastel Optiek

In 1960 is Frans van Gastel een optiekzaak begonnen aan de Korvelseweg 82. Een klein winkeltje van amper 12m2. De werkplaats was in de keuken. In 1968 is de zaak verhuisd naar het huidige adres, Korvelseweg 19. Na diverse verbouwingen is er nu een moderne en ruime optiekzaak, gespecialiseerd in brillen, contactlenzen en oogzorg.

In 1994 is Toine van Gastel als een van de eerste in Nederland afgestudeerd als optometrist. In 1996 heeft Toine van Gastel de zaak officieel van zijn vader overgenomen.
Sinds 2000 is het beroep optometrist opgenomen in de Wet BIG. Een optometrist kan niet alleen uw brilsterkte meten, maar ook oogafwijkingen opsporen en indien nodig behandelen of doorsturen naar een oogarts. Wij werken dan ook samen met verschillende oogartsen.

In 2009 is van Gastel Optiek een officieel steunpunt van de afdeling Oogheelkunde Elisabeth Ziekenhuis geworden. Binnenkort zal deze samenwerking nog verder uitgebreid worden, waardoor u straks voor bepaalde onderzoeken niet meer naar de oogarts hoeft.

Op 1 november 2010 hebben wij het 50-jarig jubileum van van Gastel Optiek gevierd. 
Lees hier nog de jubileumkrant.
Jubileumkrant
van Gastel optiek