Van Gastel Optiek maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Wat kost optometrie

Dat het verrichten van uitgebreide onderzoeken extra onkosten met zich meebrengt zult u niet vreemd vinden. Helaas zijn er maar weinig verzekeraars die optometrische onderzoeken vergoeden. In veel gevallen zult u dus zelf de geringe kosten voor deze onderzoeken moeten betalen. De prijzen van een optometrisch onderzoek variëren. We zullen u hiervan altijd vooraf op de hoogte stellen.

Oogscreening: gratis

Bij deze test wordt met behulp van automatische oogmeetapparatuur een meting gedaan en vervolgens, indien nodig, ook de oogdruk gemeten.
De gegevens van deze meting geven slechts een indicatie die wij gebruiken om te beoordelen of verder onderzoek noodzakelijk is.
Deze meting is niet geschikt om als brilrecept te dienen.

Oogmeting € 25,00
Standaard oogmeting, oogdrukmeting, binoculaire controle en brilrecept.
Bij aanschaf van een bril of glazen worden deze kosten in mindering gebracht.

Standaard Optometrisch onderzoek € 35,00
Uitgebreid onderzoek van de gezondheid van het oog. (o.a. oogdrukmeting, gezichtsscherpte, hoornvlies, ooglens, meting van benodigde correctie, binoculaire controle, beoordeling netvlies (zonder gebruik oogdruppels)

Uitgebreid Optometrisch onderzoek € 45,00

Standaard optometrisch onderzoek aangevuld met uitgebreide beoordeling van het netvlies, digitale fundusfoto's. Bij dit onderzoek gebruiken wij druppels om de pupillen te verwijden. 

Contactlenscontrole € 25,00
Bij deze controle letten wij op de sterkte en passing van uw contactlenzen. Tevens beoordelen wij de conditie van uw ogen.
Bij een lens-leasesysteem vormstabiele lenzen (hard) of halfjaar pakket zachte lenzen zijn deze kosten inbegrepen.